5 грешки, за които не подозирате, при ресането на косата

Денят на жената започва след като е сресала косата си. Понякога е бързо и приятно, но друг път може да е същински кошмар.

krasiva-kosa-7-dni

Наелектрезирана коса, възли и пр. Чудим се къде сме сгрешили, за да се превърне ресането в същински кошмар. Понякога прилагаме върху косата си техники, които затрудняват поддържането й. Ето пет грешки, които често допускаме, без да си даваме сметка:

1. Решем отгоре надолу. Да решем косата от корените към върховете е грешка, за която заплащаме висока цена, когато стигнем до възел. Така можем да скъсаме коса. Най- добрият начин да се разресва косата е от върховете, малко по малко, към корените, за да разплитаме възлите внимателно, без да късаме коса.

2. Не използвате крем за ресане на косата. Когато косата ви вече е суха, използвайте малко крем, за да я срешете: една- две капки, без да слагате в корените. Така ще е много по- мека и хидратирана, броят на възлите значително ще намалее.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-aminokiselini

3. Решете я, когато е мокра. Когато косата е мокра, е много уязвима. Така че най- добрият начин за ресане, когато е в това състояние, е да прекарате внимателно пръстите си, за да я разплетете. След това вече минавате с гребена.

4. Използвате грешната четка. Всяка коса има различна дебелина, структура на косъма и форма, така че трябва да следите в какво състояние е, за да използвате правилната четка за ресане. Ако косата ви е влажна, използвайте гребен с фини зъби. Ако искате да акцентирате върху вълните на косата си, тънките четки са най- подходящи. Ако искате да дадете обем, използвайте четка с фини, заоблени зъби.

5. Не сменяте четката. Трябва периодично да сменяте четката. Ако дълго време използвате една и съща четка или гребен, ще увредите косата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *