Плодове, които стимулират растежа на косата

kosa-plodove

Преждевременната загуба на коса и спрелия растеж  често са резултат от генетичната наследственост и андрогенните хормони. Болести на щитовидната жлеза, лекарства, стрес и опасни елементи от околната среда също влияят върху косопада.

Когато ядем плодове, пълни с витамини, косата става здрава, расте без проблеми. 

ПЛОДОВЕ С ВИТАМИН А

Витамин А е важен за растежа на косата и състоянието й като цяло. Също така, може да намали косопада, като й даде сила и блясък. Хората, които имат дефицит за него, имат посърнала коса, която лесно се къса, без растеж. Редовната консумация на плодове с витамин А спира косопада. Можете да консумирате пъпеши, грейпфрут, ябълки, домати, диня. Бета- каротен, алфа- каротен и ретинол са различни варианти на витамин А, които са полезни за растежа на косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-plod

ПЛОДОВЕ С В- КОМПЛЕКС

Изобилието от витамини от В- групата усилва растежа на косата, като подобрява кръвообращението и достъпа на кислород до косата. Намалява, също така, нивата на стрес и холестерол, които влияят негативно на растежа. Трите основни представители на В- групата са биотин, инозитол и парааминобензоена киселина. Те са с ключово значение за растежа на косата. Сред полезните плодове с витамини от тази група са боровинките, ананаса, бананите и доматите.

ПЛОДОВЕ С ВИТАМИН С

Този витамин е необходим за изпълнението на различни жизненоважни функции. Като един от силните антиоксиданти, витамин С помага за създаването на колаген, предпазва от късане на косата. Предпазва тялото от свободните радикали, които влияят и върху появата на косопада. Сред плодовете с витамин С са: ягоди, маракуя, киви, касис, както и повечето цитруси.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *