Лошото хранене причинява косопад

Прекаляването с бързата храна и небалансираните диети се отразяват негативно на здравето, като причиняват сериозни проблеми като затлъстяване, диабет и висок холестерол. Хората обаче не са особено започнати с негативния ефект от лошото хранене върху косата и как води до косопад.

barza-hrana

Косъмът е част от нашия организъм и затова също трябва добре да се храни. Неправилното хранене, бедно на полезни вещества, причинява спиране на дейността на космените фоликули и последващо спиране на растежа на косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ!ВИЖ ТУК

Включването в храненето на храни, които съдържат вещества, които подхранват косата, правят я здрава и я предпазват kosopad-naviciот отслабване, е основна част от грижите за косата. Трябва да се храним здравословно и балансирано, като приемаме достатъчно протеини и витамини от групата В. Месо, риба, пълнозърнести храни, яйца, мляко, бирена мая или житен зародиш са някои от храните, които трябва да приемате редовно, за да предпазите косата си от косопад.

Желязото също е много важно за здравето на косата, тъй като дефицитът му може да причини окапване. Някои от храните, които съдържат много желязо са: миди, спанак, черен дроб и пр. Но желязото не е единственият минерал, който е важен за здравето на косата. Също така трябва да приемаме храни като цинк, калций, мед или силиций.

Здравословното хранене е важна част от превенцията на косопад и други проблеми с косата. Разбира се, не е достатъчно. Лошото хранене, което не ни доставя полезни вещества, може да причини сериозни проблеми като косопад.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *