Дефицит на желязо води до косопад

Желязото е много ценен минерал за организма ни, тъй като е основна съставка в много протеини и ензими. Недостига на прием на този минерал се отразява директно не само на тялото ни, но и на състоянието на косата ни.

kosopad-anemiya

Въпреки че е трудно да докаже връзката липса на желязо и косопад, няколко типа алопеции се лекуват с увеличаване на желязото.

При жените недостига на желязо е много по- разпространен, отколкото при мъжете, и се дължи на загубата на кръв по време на менструация. Според изследвания, жените губят средно два пъти повече желязо, отколкото мъжете.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

За да поддържаме препоръчителните нива желязо дневно, трябва да обърнем внимание на

Храни с желязо
Храни с желязо

храненето си. Много често забравяме за храните, които съдържат минерала. Някои от тях са – черен дроб, скариди, миди, риба тон, леща, спанак, зелено цвекло и др.

Да се върнем на въздействието на анемията върху косата – какви са симптомите. Много често не съзнаваме, че всъщност губим доста коса, а се забелязва липса на обем. Други симптоми са преумора без причина, чупливи нокти, по- бяла кожа от обикновено.

Ако имате някой от симптомите, отидете при лекаря си и направете кръвни изследвания. Ако нивата на желязо са ниски, това вероятно е причината за косопада ви.

Трябва да ядете храни, които съдържат минерала. Докато се нормализират нивата на желязото, трябва да се взима като добавка.

Анемия – решение на проблема. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/WuLnxiy_wkk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *