Избери си Шампоан според типа коса

За да имате разкошна коса, трябва да се грижите много добре за нея. Особено важно е миенето й. Вижте кой е вашият тип коса и изберете правилния шампоан

шампоан

Всяка коса е уникална и изисква специфичните си грижи. Шампоанът служи за почистване, но има такива, които са със специална формула срещу пърхот, дерматит, себорея, мазнина и други проблеми.

Срещу косопад и оплешивяване, доверете се на лосиона „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Мазна коса

Косите с излишна мазнина се замърсяват по- лесно, затова трябва да се къпят по- често. Затова, шампоанът за мазна коса трябва да има регулирано рН, което да почиства дълбоко, без да дразни скалпа. Трябва да е на базата от чаено дърво, лайка, салвия, коприва, цитруси или розмарин. Избирайте прозрачен шампоан.

Коса с пърхот

Пърхотът е по- обилно лющене на скалпа, което може да е причинено от различни причини, като стрес, хормонален коса1дисбаланс, дерматит, себорея и др. За такива случаи се препоръчват продукти с естествени екстракти с почистващ ефект. За сух пърхот се препоръчват шампоани, които съдържат балсам. А за мазен – със сулфатни добавки.

Суха и увредена коса

Тази коса има чуплив вид, заради липсата на хранителни вещества. Шампоанът трябва да помогне да се запълнят увредените места от сухотата, като й придават мекота и блясък. Трябва да съдържа глицерин, пантенол, силикони, ланолин, палмитат, амин оксид и др. Също масло от житни зародиши, масло от карите и др.

Тънка коса

Обикновена такъв тип коса няма обем. Тя се нуждае от специални грижи. Шампоанът трябва да е много нежен, да не съдържа сулфати или поне да са в малки количества. Не трябва да съдържа балсам, а съставки, които придават обем, като пантенол, кератин и други протеини.

Още полезни съвети за вашата коса

Редувайте специфичния за вашата коса шампоан с друг нежен
– Честотата на миене на косата зависи от замърсяването й. Може да е и всеки ден, стига да използвате подходящите продукти.
Масажирайте нежно скалпа, докато миете косата. По този начин подобрявате кръвообръщението, което означава повече кислород за космените корени.
– Не мийте косата с много гореща вода. Измиването със студена вода има много плюсове, като например, увеличаване на блясъка.
– Не е препоръчително да се търкате с хавлия след баня, за да оберете влагата от косата. Завийте косата в кърпата за не повече от 5 минути, като така ще я попиете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *