7 дневна програма за красива коса

Вече можете да имате блестяща, копринена и жизнена за кратко време, особено ако съвсем скоро ви предстои важно събитие. Ето 7 супер съвета как да постигнете красива коса само за 7 дни.

kosa-aminokiselini

ДЕН 1: Пийте много вода

Пийте по- начесто вода. Така ще сте винаги хидратирани, а косата ви няма да се наелектризира. Имайте предвид, че дехидратацията засяга много косата, особено цвета, силата, за да не пада и дебелината на косъма.

ДЕН 2: Дайте блясък на косата си

Разнообразието от продукти, което прилагаме върху косата си, като гелове, кремове, употребата на уреди, като сешоар и преса, въздействат отрицателно върху цвета на косата. Така че може да опитате някоя домашна рецепта за блясък на косата. Ето един пример: смесете ябълков оцет с вода. Използвайте го един ден седмично вместо шампоан и ще видите бързо резултата върху косата ви.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

ДЕН 3: Масажирайте косата

Стимулациите чрез масаж на скалпа предпазват от косопад и помагат за растежа на косъма. Може да използвате етерични масла като мента, евкалипт, масло от жожоба или масло от чаено дърво.

ДЕН 4: Балсам на косата.

Важен е начинът, по който се нанася балсама. Първо трябва да разделите на сектори косата си, след което нанасяте внимателно балсама, като наблягате на върховете. Сложете си шапка за баня и застанете на слънце или включете топлата струя на сешоара за 15 минути. Така балсамът ще влезе дълбоко в косата.

kosa-recepti

ДЕН 5: Решете се постоянно

След като сте подхранили косата, в този ден трябва да се решете сутрин, обед и вечер, за да е още по- успешно третирането. Използвайте гребен в широки зъби.

ДЕН 6: Подстригване

В този ден ще си проличи дали връхчетата ви са толкова увредени, че предишните третирания не са им помогнали. Подстрижете връхчетата и така косата ви ще расте още по- здрава.

ДЕН 7: Отново хидратирайте косата си

Нанесете крем за увредена коса или подходящи масла, чието действие ще продължи няколко седмици. Първата седмица е най- важната за растежа на косата. Така че, не губете време!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *