Ако косата ви не расте, опитайте с тези съвети:

kosa-mitove

Сигурно сте опитали различни начини, за да накарате косата си да расте повече, но така и не постигате желания ефект. Това се случва на много жени. Затова ви предлагаме няколко лесни рецепти, които ще ви помогнат:

1. Белтъци. Помагат за обновяването на косата, възстановяват мекотата и блясъка й. Вземете две яйца и отделете белтъка. Можете да ги използвате като маска за коса. Косата ви ще стане веднага много по- здрава и силна, а и ще расте по- бързо.
2. Не я сушете. В някои случаи сушенето е неизбежно. Но ако можете да го избегнете, направете го. Излагането ежедневно на тази горещина не е полезно за косата ви и може да забавя растежа й.
3. Включете протеини в диетата си. Храненето е много важно за растежа на косата. Ако искате да я видите как расте, трябва да ядете повече протеини, като риба, яйца, плодове и зеленчуци. Избягвайте бързото хранене. Веднага ще видите разликата.
4. Третиране с балсам. За да стане косата ви наистина дълга, трябва да я поддържате здрава. Ако използвате балсам или хидратиращи ампули всяка седмица, без съмнение ще видите разликата, тъй като косата ви ще стане по- мека и блестяща.
5. Етерични масла. Могат да се използват навсякъде по тялото и правят косата много силна. Смесете три капки масло от лавандула и три розмарин, 2 масло от мащерка и още 2 от кедър. Може да добавите и масло от жожоба. Смесете и нанесете върху косата си.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-shampoan
6. Вода от лук. Мирише лошо, но ако искате косата ви да расте, понякога трябва да се правят жертви. Сложете няколко лука да се варят и използвайте водата. Косата започва веднага да расте от лука. Ако се притеснявате, че косата ви може да мирише лошо, направете го през уикенда.
7. Маска от картофи. Изцедете три картофа и добавете един жълтък с малко мед. Така получавате чудесна маска.
8. Алое вера + бренди. Звучи малко странно, но действа. Изцедете малко алое вера, смесете го с едно яйце и малко бренди. Оставете го поне за час и после измийте косата.
9. Ябълков оцет. Смесете ябълков оцет и вода. Тази смес стимулира космените фоликули и те ще започнат да растат по- бързо.
10. Избягвайте продукти на основата на силикон. Продуктите със силикон затварят фоликулите и отслабват косата, дори забавят значително растежа на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *