6 причини, поради които имате чуплива коса

Макар косопадът често да е нормално явление, никак не е приятно да гледаме как косата ни се чупи. Дори да не ви се вярва, увредената и чуплива коса може лесно да се поправи. Може да се дължи на грижите, които полагате, или на лошо хранене. За да разрешим проблема, нека първо да разгледаме кои са шестте причини за чуплива коса:

chupliva-kosa-prichini

6 . Решете я докато е мокра. Това води до чупене на косата. Докато е мокра първо я разплетете с пръсти, така няма да се чупи толкова лесно, а после я решете, когато изсъхне.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

5 . Често я връзвате. Въпреки че кокът или конската опашка са хубави прически, могат да навредят на здравето на косата. Избягвайте да хващате косата много стегнато и не го правете редовно. Най- добре я носете пусната, сменяйте прическите и внимавайте с употребата на аксесоари.

4 . Всеки ден използвате преса. Сигурно вече сте чели, че пресата и сешоара са лоши за косата ви. Използвайте presaпресата на ниска температура и слагайте защитен спрей на косата. Но като цяло намалете употребата на тези уреди.

3 . Не се подстригвате редовно. Ако не подстригвате редовно косата, тя сама ще си падне. За да не увреждат цъфналите връхчета останалата коса, най- добре е подстригвайте редовно. Така ще имате здрава и силна коса.

2 . Използвате памучна възглавница. Ако спите дълбоко и много се движите през нощта, може да забележите, че особено отзад косата ви е най- зле. Може да се дължи на търкането на главата във възглавницата.

1 . Липса на протеини. Това, което ядем, засяга пряко косата ни. За да е здрава и силна, косата се нуждае от протеини, за да се възстанови и да се избегне чупенето. Много протеин също не е полезно за косата, така че трябва да се храните балансирано.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *