Полезни вещества срещу косопад

kosopad-prichini

Ако приемаме полезни хранителни вещества, особено минерали, хем ще сме здрави, хем ще имаме силна и хубава коса. Ако имате, например, дефицит на желязо, косата става по- слаба и чуплива, затова пада повече. Същото е и с цинка.

Има обаче и други вещества, които ако са в дефицит, се стига до косопад, отслабване на ноктите и проблеми с кожата. Това е биотина. Той е витамин от В групата. Ето в кои храни се съдържа:
– Телешки черен дроб: много е богат на биотин, минерали и витамини, полезни за здравето.
– Яйца
– Бирена мая
– Орехи
– Ягоди
– Пълнозърнест ориз
– Домати
– Банани
– Грах

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД. ВИЖ ТУК:

kosopad-navici

Друго вещество, което не трябва да пропускате, е цистеина. Това е базисна аминокиселина за косата. Кара я да расте и да става по- силна. Лесно може да си го набавите от следните храни:

– Яйца
– Пуешко
– Пилешко
– Броколи

Освен храната, може да използвате и различни начини за външно въздействие. Ето една домашна рецепта, която ще ви е от полза:

РЕЦЕПТА С ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Лесна е за приготвяне. Ябълковият оцет благоприятства кръвообращението на скалпа, осигурява му кислород и го стимулира. Смесете половин чашка ябълков оцет с половин чаша вода. Сипете течността в бутилка с пулверизатор, напръскайте и масажирайте. Нанася се на влажна коса, масажира се 5 минути и се изплаква с хладка вода. Правете го два пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *