Как да използваме кокосово масло за косата си

Косата е много чувствителна към промените, които се случват в тялото: фактори като стрес, лошо хранене, хормонални нива, околна среда и различни химикали, които влошават състоянието на косата. Нормално е да падат на ден между 75 и 100 косъма, но винаги 90% от фоликулите създават нови косми, докато 10% почиват.

koprinena-kosa

Да имаме здрава, блестяща, копринена коса и без пърхот не е лесна задача, трябва да полагаме специфични грижи. Най- вече здравословно хранене, което да включва храна богата на витамин А и В, калций, желязо, протеини и мастни киселини. Едно от най- добрите природни решения за косата е кокосовото масло. Нека видим как можем да го използваме:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

– Кокосовото масло може да се използва като балсам за косата. Лесно прониква в косата и помага на протеините, които я изграждат.
– Това масло се използва и за сух скалп. Може да се използва след като сте имали себореен дерматит, който причинява лющене и причинява сърбежи.

kokosovo-maslo
– Шампоаните карат косата да губи протеини след измиване, но с кокосовото масло може да намалите загубата, защото съдържа верига от триглицериди, които проникват в клетките.
– Редовно се боядисвате у дома? Кокосовото масло се използва за намаляване на вредите от химикалите върху косата. Добавете няколко капки към боята си и смесете, преди да нанесете.
– Маската с кокосово масло е богата на полезни вещества, които хидратират идеално, а и придават блясък.

Как се нанася кокосовото масло

Нанася се върху суха коса. Сложете малко кокосово масло на ръцете си и разнесете по косата, докато хубаво я намажете. После срешете с гребен с естествени зъби, докато разрешите напълно косата. Оставете да действа 30 или 60 минути, после изплакнете косата и я измийте, както обикновено.

Маска за косата: смесете 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте много добре съставките. Нанесете сместа върху косата, след като току- що сте я измили и е още влажна. Оставете да действа 20 минути и изплакнете обилно с вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *