6 навика, които водят до косопад

Много са причините за появата на косопад: смяната на сезоните, стресът или генетична предразположеност. Има широк спектър от средства, които можете да използвате – от домашни рецепти до козметични продукти. Навиците ни обаче също много влияят върху състоянието на косата ни. Нека разгледаме 6 навика, които водят до косопад:

kosopad-navici

1 . Увивате се косата с хавлия след къпане. Дори да ни се струва странно, слагането на кърпа върху главата след баня води до косопад. Трябва да избягвайте и сешоарите, поне горещата им струя. Затова се сушете по най- естествения начин. Оставете мократа си коса пусната и я оставете да съхне.

„ЕФЕКТ- 2“ – ТОП- ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . Неправилни грижи за мократа коса. Много жени не знаят как да се грижат за мократа коса – уврежда се по- лесно. Не я пипайте и не я решете. Но това не важи за всички. Жените с къдрава коса или много гъста трябва да я решат мокра.

3. Прекалено ресане. Мит е историята, че преди лягане трябва да се срешете 100 пъти. Много fiksatorе опасно, тъй като многото ресане предизвиква цъфтящи връхчета.

4 . Силни фиксатори за коса. Всяко излишество е лошо. Ако обичате да използвате фиксатори или кремове за ресане, трябва да внимавате. Честата употреба на такива продукти прави ресането по- трудно и с времето косата става по- уязвима.

5 . Прекаляване с топлината. Машите и пресите са голямо изпитание за косата. За да избегнете косопада, не прекалявайте с употребата на този тип уреди. Не повече от веднъж на два дни и винаги да е на ниска или средна температура.

6 . Екстеншъни. Със сигурност всеки обича дългата коса, но дългата употреба на екстеншъни не е полезна за косата и води до загубата й. Същото важи и за прекалено стегнатите прически, които опъват косата и я стресират.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *