Яжте протеини срещу косопад

Виждате повече коса в канала след баня? Вадите цели кичури коса от четката? Косопадът ви може да се дължи на липса на витамини и определени вещества в тялото. Има храни, които са много богати на протеини и могат да ви помогнат срещу косопада.

„ЕФЕКТ- 2“ – лосионът срещу косопад и оплешивяване!

kosopad-proteini-3

ПРИЧИНИ
Има различни фактори, които предизвикват косопад. Нормално е да губите коса всеки ден. Но прекаленото капане на косата може да се дължи на лошо хранене, хормонални проблеми, раждане, лекарства, диабет и др. Неправилните грижи за косата също могат да предизвикат косопад. Пресата, боядисването, определени прически, могат да предизвикат възпаление на фоликулите и да доведат до косопад.

ВИДОВЕ ХРАНА
Протеините са жизненоважни за човешкото хранене и могат да ви помогнат да си върнете енергията. Протеиновите храни могат да помогнат за спирането на падането на косата. Черен дроб, мая, риба, яйца, боб, сирене, кисело мляко и тофу съдържат висококачествени протеини, които са препоръчителни при косопад. Тези храниkosopad-proteini-11 са много важни. Съдържат витамини и желязо, които поддържат косата здрава.

ПОЛОЖИТЕЛНИ СТРАНИ
Яденето на протеини ни доставя мастни киселини, от които косата се нуждае, за да расте и да се възстановява. Ако ядете по четири порции риба от типа на сьомгата, косата ви ще си върне силата и блясъка. Тя е изградена основно от протеини. Така че колкото повече ядете от тях, по- здрави стават фоликулите. Яденето на соеви протеини помага за възстановяването на косата.

Здравата кожа на главата е толкова важна за косата, колкото и здравите венци за зъбите. Косопадът е често срещан, ако човек е на диета за отслабване, тъй като храненето е важно за поддържането на косата. Има хранителни планове, които са балансирани и няма да ви липсват хранителни вещества. Печени пълнозърнести филии, ябълки, пилешко на скара, кисело мляко, риба и някои зеленчуци са някои от храните, които трябва да присъстват в диетата ви.

Няколко стъпки към здрава коса. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/fDj_jgnBtjg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *