7 плода, които подобряват храносмилането

Световната здравна организация е обявила, че минималното количество фибри, които можем да поемаме на ден, е 25 грама.

плодове2

Фибрите помагат за доброто функциониране на храносмилателния тракт и подобряват усвояването на веществата. Една порция плод ви доставя средно 40 калории. Фибрите са полезни и ако искате да отслабнете, или просто, за да поддържате теглото си.

Натурален продукт № 1 за отслабване – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК

Затова ви представяме 7 плода, които подобряват храносмилането и ви помагат да постигнете желаното тегло:

1 . Малини и къпини – 9, 4 грама фибри в 100 грама. Редовната консумация на къпини подобрява кръвното налягане и поддържа нивото на „добрия“ холестерол.

2 . Портокал – 8 грама фибри в 100 грама. Редовната консумация на портокалов сок предпазва от образуване на камъни.

3 . Нар – 3 грама фибри на 100 грама. Плодът има антикарцерогенен ефект, благодарение на съдържанието на няколко вида киселини.

4 . Киви – 3 грама фибри на 100 грама. Ако ядете по 3 кивита на ден намалявате риска от високо кръвно. Дължи се на плодове1лутеина, който се съдържа в кръвта.

5 . Смокини – 3,3 грама фибри на 100 грама. Богати са на калий и бедни на натрий, което помага за поддържането на мускулната маса.

6 . Ябълка – 2,4 грама фибри на 100 грама. Кожата на ябълката помага за намаляването на затлъстяването, благодарение на урсоловата киселина.

7 . Ягода – 2, 2 грама фибри в 100 грама. Доказано е, че консумацията на ягоди веднъж – два пъти седмично намалява риска от загуба на паметта при жените.

Освен че са богати на фибри, тези плодове са и бедни на захар, което е полезно за контрола на кръвната глюкоза.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *