Отслабване: Плодове и Ядки

Кои плодове и ядки не трябва да консумираме при отслабване

„Диетин Комплект“ за отславане

плодове и ядки

По принцип не съществуват вредни плодове и ядки. Но в същото време не трябва да забравяте, че ако искате отслабване не е хубаво да се прекалява с каквото и да било, дори с полезните храни.

Науката за храненето казва, че консумацията на плодове и зеленчуци е една чудесна диетична практика, която носи купища ползи и предотвратява развитието на цял куп заболявания: сърдечно – съдови, диабет, затлъстяване, рак, деменция и др.

Експертите твърдят, че всеки ден е препоръчително да ядем поне по пет пъти плодове и зеленчуци, независимо в каква форма. Най – добре естествено е да са в сурово състояние, без добавена захар и мазнини (сметана например). Важното тук е да се стремите към разнообразие и да приемате възможно най – много видове.

Същото се отнася и за ядките. Ползата от тях е установена отдавна по безспорен начин, а хората консумиращи редовно намаляват вероятността от болести на сърцето. Достатъчно е да се приемат по една малка шепа ядки няколко пъти в седмицата (25 – 30 гр), за да подсилите вашето здраве. Жизнено важно обаче е да се запомни, че те са висококалорични и ако прекалите може да увеличите теглото си.

Най – доброто решение е да замените всички храни с високо съдържание на насиени мазнини с ядки. Например, вместо месо, в основното ястие използвайте ядки, в салатата вместо сирене сложете орехи и бадеми. Също така са перфектният заместител на чипса и шоколада, които сте свикнали да ядете пред телевизора.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *