Защо салатите са важни за диетата за отслабване

dieta-savet

Салатите ни осигуряват изобилие от витамини и минерали, фибри и други полезни вещества, при това без да се притесняваме за калориите. Този вид ястие обединява свойствата на много зеленчуците, а понякога и плодове, ядки и семена. Те са неразделна част от всяка диета за отслабване.

През лятото салатите са на особена почит при повечето хора, защото са лека и приятна храна за горещото време. Но истината е, че можем да приготвяме различни комбинации според сезона, с подходящите сезонни зеленчуци.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

salata-otslabvane

Салатите имат освежаващо действие, защото помагат за хидратацията на организма. Антиоксидантното им действие е полезно за сърцето, потискат действието на свободните радикали. Салатите регулират функциите на червата, заради фибрите, които се съдържат в зеленчуците, контролират апетита със засищащото си действие. Помагат срещу високия холестерол, анемията. Салатите помагат да избегнем задържането на течности, който е рисков фактор при риска от високо кръвно.

Най- често за приготвянето на салати използваме марулите, краставиците, доматите. Ако искате да разнообразите салатата си, можете да й добавите съставки като: орехи, стафиди, сирене, бобови култури, ориз, паста, аншоа, соеви кълнове и пр.

През лятото, най- много наблягаме на салатите от домати и краставици. Доматите са богати на ликопен, който забавя окисляването на клетките. Съдържа още полезни вещества като: желязо, магнезий, фосфор, калий, калций и пр. Освен това, доматите стимулират производството на колаген.

Марулите пък са богати на витамини А, В, С и Е, желязо, калций, магнезий, калий и пр. Не само помага за отслабването, но и е ефективно средство при безсъние.

За овкусяването на салатата можете да използвате: зехтин, ябълков оцет или лимонов сок, малко сол. Не използвайте сосове или други калорични дресинги.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *