Кои храни могат да елиминират целулита?

celulit-hrana

Целулитът е неприятен проблем, който прави кожата ни да изглежда сбръчкана, най- вече по бедрата и седалището. Но, все пак, има много начини да се справим с него. Един от важните фактори за появата на целулита е храната. Какво можем да ядем, за да се избавим от неприятната портокалова кожа?

ХРАНИ С МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Целулитът се появява заради тънък слой мастни клетки. Ако можем да подобрим състоянието на този слой, ще подобрим и състоянието на целулита. Книгата The Cellulite solution (Решения при целулита) показва, че храни, богати на омега- 3 мастни киселини помагат за възстановяването на увредения слой мастни клетки. Те помагат на мастния слой да е еластичен. Тези мазнини се превръщат в щит между токсините и слоя мастни клетки.

Храните богати на омега- 3 мазнини са много полезни в битката срещу целулита: орехи, бадеми, авокадо, кокосово масло, ленено семе, сурови семена от тиква, слънчоглед.

Трябва обаче да внимавате с мазнините, защото не всички са полезни като омега- 3. Наситените мазнини, например, увеличават целулита.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

hansh-saveti-otslabvane

ХРАНИ БОГАТИ НА АНТИОКСИДАНТИ

Антиоксидантите предпазват клетките от токсините. Те са полезни химически вещества, които стабилизират дефектните кислородни молекули, познати като свободни радикали. Те се дължат на замърсяването на въздуха. Свободните радикали могат да се стабилизират от антиоксидантите в храните. Сред богатите на антиоксиданти храни са: боровинки, нар, червено вино, къпини и др.

ХРАНИ БОГАТИ НА ВОДА

Водата помага за елиминирането на целулита, като поддържа клетките здрави. Представете си сухите плодове. Когато не съдържат вода, те се сбръчкват. Същото е и при целулита. Водата е горивото за растежа и възстановяването на клетките. Сред храните, богати на вода са: динята, пъпеша, краставицата, грейпфрута и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *