Как да разбием цикъла на йо- йо ефекта

Много хора си поставят в началото на годината отслабването като цел номер едно. Въпреки това, повечето така и не успяват да го постигнат, а дори да успеят, после трудно успяват да задържат резултатите за дълъг период от време.

dieti-yo-yo-efekt

Повечето отдават краткия си успех с диетата на липса на дисциплина, истината е, че повечето диети са проектирани да се прилагат за къс период от време. Защо обаче сваленото тегло, после винаги се връща? Ключът е в това как правим диетата. В началото винаги успяваме да отслабнем, но това не продължава за дълъг период от време. Ако отслабвате с такива режими, вероятно в дългосрочен план отново ще напълнеете.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Защо се провалят диетите?

Нискокалоричните диети водят до отслабване. Процесът на сваляне на килограми съ дължи на по- ниския прием на калории. Но, за да успеете на отслабнете по здравословен начин, трябва да избирате балансират и здравословен режим. Така, когато се върнете към нормалното хранене, разликата ще е, че приемате малко повече
калории. Затова, трябва да преосмислите като цяло избора си на храна.

dieti-izbor

Как да избегнем йо- йо ефекта?

Ако не искате да си върнете предишното тегло, не се лишавайте изцяло от храната, която обичате, докато сте на диета. Ако обичате въглехидрати, яжте по малко пълнозърнест хляб. Хранителната ви стратегия трябва да е гъвкава и реалистична, за да можете да я поддържате дълго време.

Най- важното е да ядете храна, която ви кара да се чувствате добре. Важно е да не се чувствате потиснати по отношение на храната, за да можете да поддържате желаното от вас тегло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *