Диета срещу безсъние

dieta-bezsanie

Чували ли сте за диета срещу безсъние? Ако имаме проблеми със съня, това се отразява цялостно на организма ни, дори и на килограмите ни. Нека разгледаме няколко безценни съвета как да започнете да се наспивате и да не напълнявате повече.

Сънят регулира метаболизма ни, като ни помага да поддържаме форма. Добрият сън помага на отслабването. Безсънието води до обратното. Нека разгледаме как да се храним, за да помогнем на съня да дойде.

Диета срещу безсъние и отслабване

Трудностите при заспиване и постоянното будене нощем може да се дължат на лошо храносмилане. За целта, през деня трябва да разпределяме храната балансирано. Като вечерята трябва да е най- лекото хранене.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

bezsanie

Не е препоръчително да затормозяваме храносмилателната система в последните часове на деня, тъй като това влошава епизодите на безсъние. Храносмилането е процес, в който участва цялото тяло и затова влияе доста върху съня. Вечеряйте поне 3 часа преди да си легнете. За целта не трябва да прекаляваме на вечеря, но не и да лягаме на празен стомах.

Храни срещу безсъние

Има два хормона, които влияят пряко върху съня: мелатонина и серотонина, които съдържат вещества като триптофан. Сред подходящите храни, които борят безсънието, можем да включим: сирене, сусамови семки, спанак, яйца, кисело мляко, маруля, репички, чесън, лук и пр.

Трябва да избягваме храни с рафинирани въглехидрати, като: бисквити, кроасани, алкохол, шоколад, всякакви захарни изделия. За да се успокоите, преди сън може да изпиете чаша чай от някоя успокояваща билка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *