7 храни, които предпазват от диабет

diabet-hrani

През последното десетилетие случаите на диабет тип 2 стават все по- чести. Но най- притеснителното е, че възрастта, на която се появява е паднала до 10 години. Затова е много важно да познаваме храните, които ни предпазват от тази болест.

На първо място, трябва да отбележим, че изброените храни трябва да се съчетават с цялостна програма за здравословно хранене. Освен това, трябва да водим доста активен начин на живот, за да поддържаме телесното тегло в перфектно състояние.

Ето кои храни ни помагат да контролираме диабета:

Къри

Въпреки че до момента не е категорично доказана ефективността му при диабет тип 2, множество изследвания дават положителни резултати. Кърито се приготвя от няколко вида съставки, сред които е и куркумата. Подправката стабилизира нивата на кръвната захар и ги поддържа ниски.

Канела

Притежава много силни свойства, които подобряват нивата на глюкоза в кръвта. Добавяйте я към ястията и напитките си.

Кафе

Това свойство на кафето не е много известно, но е факт – предпазва от появата и развиването на диабет тип 2. При контролирана консумация на напитката, в кръвта се повишава наличието на вид протеин, който намалява риска от диабет.

kafe-kofein

Боровинките и ябълките

Редовната консумация на тези плодове помага за намаляване на риска от диабет тип 2. Причината е, че съдържат много антоцианини, които предпазва от болестта.

Черен шоколад

Нови изследвания показаха, че редовната и умерена консумация на черен шоколад предпазва от диабет тип 2, а също и от доста сърдечно- съдови заболявания.

Орехи

Редовната консумация на орехи и други видове ядки е важна, защото предпазва организма ни от болести като диабет и сърдечно- съдови заболявания. Яжте по шепа ядки на ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *