6 идеи за диетична закуска

Три часа следобед е, обядът отдавна отмина, вечерята е далеко, а началничето съвсем не се интересува, че на теб ти призлява от глад. Да, би могъл да отскочиш набързо до близката лавка, но така диетата за отслабване ще отиде по дяволите. А интелигентното решение на този проблем е лесно – просто от сутринта си приготви едно малко пакетче с диетична закуска, която за изхрускаш в подходящия момент. Ето 6 идеи за здравословни мини – ястия, които със сигурност ще те спасят.

диетична закуска

Бадеми и фурми

Микс от бадеми и фурми може би е най – лесната закуска, която можете да скриете навсякъде. Тази невероятно полезна комбинация ще те запаси с достатъчно протеин, а в същото време ще задоволи следобедния апетит за захар. Тъй като и двете са доста калорични, не прекалявайте. Достатъчни са 3-4 фурми и шепа бадеми.

Овесена каша

Една чаша от тази опакована с фибри закуска, също е рационално решение срещу следобедния глад. За още повече ползи, може да добавите малко орехи и щипка канела. Орехите са полезни за сърцето, а канелата има силни противовъзпалителни свойства.

Консерва от риба тон

Сещате ли се за онези малки консерви с вкусни парченца от риба тон? Те сякаш са направени точно заради вас. Въпреки че са портативни, една от тях ще ви зареди догоре с протеин и Омега-3 мастни киселини и ще убие следобедния глад.

Зеленчуци и плодове

Въпреки че не са калорични, зеленчуците са подходящи за ядене през целия ден. За работа е удачно да се запасите с няколко моркова и парченца карфиол, дори и чушка. А ябълките и портокалите са шампиони – яжте колкото си искате от тях.

Смокини и черен шоколад

Ако те е присвило сърцето за сладко, яденето на смокини и шоколад е чудесното решение. Плодовете са пълни с желязо, антиоксиданти, калий и фибри, а натуралният шоколад също е полезен дори при отслабване.

Кисело мляко и горски плодове

Класическа комбинация, пълна до дупка с антиоксиданти и с не толкова много калории. Експертите определят киселото мляко като мощно оръжие в борбата за добро здраве, защото е заредено с протеин и пробиотици.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *