5 полезни и 5 вредни за целулита храни

celulit-faktori

След пубертета целулитът се превръща в кошмара за всяка жена. Но какво точно представлява? Целулитът е процес на натрупване или задържане на течности, мазнини и токсини, които се трупат в епидермиса и предизвикват загуба на еластичността на вените, което запушва кръвообращението. Клетките, в които са се натрупали мазнините, атрофират и променят кръвообращението в засегнатите зони.

Ако искате да победите т.нар. портокалова кожа, трябва да я атакувате по всички фронтове. Започнете с храненето. Ето кои са 5- те най- вредни и най- полезни храни за целулита.

ХРАНИ, КОИТО ОБРАЗУВАТ ЦЕЛУЛИТ

1. Кофеин. Много продукти срещу целулит съдържат кофеин. Причината е, че подобрява кръвообращението. Но когато го приемаме под някоя форма, може да засили целулита, защото втвърдява артериите и увеличава нивата на инсулина. Резултатът е, че в тялото започват да се натрупват захари под формата на мазнини. Не пийте повече от едно кафе или кола на ден.
2. Сол. Когато приемаме много натрий, организмът ни започва да задържа вода. Това води до натрупване на течности в тялото и целулитът започва да се вижда още по- осезаемо. Затова, избягвайте солените храни.
3. Захар. Не само се превръща в мазнини, но и предизвиква реакция, при която колагенът се втвърдява, кожата губи еластичност.
4. Наситени мазнини. Този тип вещества могат да се приемат в малки количества. Но ако прекаляваме с тях, свободните радикали се умножават, кожата губи еластичност и лесно се появява целулит.

5. Пържени храни. При пържене мазнината се превръща в трансмазнини. Тя е особено вредна, затова избягвайте този начин за приготвяне на храна.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

celulit-hrani

ХРАНИ, КОИТО БОРЯТ ЦЕЛУЛИТА

1. Ананас. Плодът е силен диуретик. Това се дължи на веществото бромелин.
2. Фукус. Това е водорасло. Действа отслабващо, заради съдържанието на йод. Той въздейства на щитовидната жлеза, която засяга мазнините. Освен това, минералите и олигоелементите стимулират организма и помагат за изхвърлянето на шлаките.
3. Зелен чай. Ускорява метаболизма и изгарянето на мазнините. Така няма да се натрупват в черния дроб, нито в кръвоносните съдове.
4. Азиатска звезда. Това е растение, което прави кръвоносните съдове по- еластични.
5. Омега- 3. Съдържат се рибата и други храни. Влияят директно върху целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *