Как да се отървем от целулита по бедрата

otslabvane-kraka

Независимо дали жената е слаба или с наднормено тегло, рискът от целулит е реален. Целулитът е нарушаване на структурата на кожата, която води до набраздяване на повърхността й. Причинява се от нарушения в съединителната тъкан.

Бедрата, където жените най- често трупат целулит, е една от най- рисковите зони за появата му, но има много начини да се справим с проблема.

1. Намалете телесните мазнини. Няма голяма разлика между мазнината, която образува целулита, и тази, която се образува от излишните килограми. Затова, като цяло трябва да се стремим да топим мазнините. Постига се чрез подходящо съчетание на нискокалорична диета и тренировка.

2. Развийте бедрата. Ако развием мускулите на бедрата, можем да ги направим по- стегнати. Мазнината е по- крехка от мускула и трудно можем да държи кожата изпъната. Освен това заема повече място. Правете упражнения за стягане на мускулите.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

krasivo-tyalo

3. Йога. Според някои експерти, йогата може да помогне за справянето с целулита, тъй като подобрява кръвообращението. Целулитът е признак за лошо кръвообращение.

4. Подходяща антицелулитна диета. Включете храни, които хидратират кожата, увеличават колагена и предпазват от натрупване на мазнини. Плодовете и зеленчуците са богати на витамини и минерали. Витамин С предпазва от недостиг на колаген в кожата. Зърната съдържат фибра, която поддържа инсулина на нива, които не позволяват трупането на мазнини.

5. Антицелулитен крем. Изберете продукт, който да ви помогне в борбата с целулита. Някои съдържат кофеин, който стяга кръвоносните съдове и прави кожата по- еластична. Други съдържат антиоксиданти и стимулират кръвообращението чрез загряване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *