4 причини, които провалят диетата ви

napalnqvane-stres

Според някои експерти, правенето на диета е умение, като карането на колело, и затова изисква практика и подходяща подготовка.

Има четири основни причини, които водят до провал диетите за отслабване. Ето кои са те:

1. Не изчисляваме добре калориите, които приемаме. Повечето хора приемат повече калории от необходимите им нужди за деня. Запишете всичко, което ядете – включете и тези, от които само изяждате залък – това може да е добра стратегия. Използвайте мерилки, като супена лъжица, чаена чаша и пр, за да измервате храната. Когато ядем извън дома, обаче е още по- трудно и приемаме храна с повече калории.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

napalyavane-metabolizam

2. Надценяваме физическата активност и калориите, които изгаряме. За да изгорим 500 калории дневно, трябва да правим интензивни упражнения един час.

3. Нередовно хранене. Трябва да приемаме постоянно глюкоза през деня, за да имаме оптимално количество енергия и да не се забавя метаболизма ни. Закусва се още като станем, след това се хапва по нещо здравословно на три- четири часа. Не трябва да минават пет часа, без да сте яли нещо.

4. Недостатъчно сън. Доказано е, че хората, които спят по- малко от шест часа, имат високи нива на грелин, хормонът, който ни кара да усещаме зверски глад, особено към въглехидрати и калорични храни. Като не се наспиваме, се увеличават и нивата на кортизола, хормонът на стреса, който също може да ни накара да напълнеем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *