3 опасности при строгите диети

stroga-dieta

Строгите диети обикновено изключват определени хранителни вещества, които приемаме в нормалното си хранене. Но тази практика може да се окаже доста опасна, особено ако продължава по- дълго време. Ето кои са 3- те основни опасности:

3. Загуба на мускулна маса. Когато губим мускулна маса, кантарът отчита наистина, че тежим по- малко. Но цената е прекалено висока. Нито се чувстваме по- добре, нито изглеждаме по- добре. Чувстваме се постоянно изморени. Липсата на протеини в ежедневното хранене може да се окаже доста сериозен проблем.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieti-laji

2. Прекалено малки запаси от мазнини в тялото ни. Когато тялото ни усети, че не разполага с много мазнини за трудни моменти, променя начина на действие на метаболизма и изразходва вещества, от които не винаги са ни необходими. Това ни кара да се чувстваме изморени и без енергия.

1. Недостиг на жизненоважни вещества. Когато спазваме такава строга диета, често лишаваме тялото си от важни хранителни вещества, като витамини и минерали. Затова никога не удължавайте такава диета повече от указания срок.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *