Защо диетите- чудо не действат?

Всяка година се появяват диети, които бързо стават хит и всички започват да ги правят. Обикновено акцентът пада на определен вид храни: безглутенови, високопротеинови, с малко въглехидрати и пр. Успявате бързо да отслабнете, но свалените килограми бързо се връщат, след като свършите с диетата. Защо диетите чудо не действат?

otslabvane-1

1. Решение за кратко. Резултатите не траят дълго време. За да се задържат, хранителните промени трябва да са постоянни. Но с този тип диети това няма как да стане, защото са много строги и ако прекалите с тях, ще навредят на здравето ви. Възрастта и физическата активност определят дали метаболизмът ще е по- бързо или по- бавен. Временно потискаме организма си, докато успеем да отслабнем по този начин, но като спрем диетата, всичко се връща обратно.
2. Лишаване от хранителни вещества. Така се стига до загуба на мускулна маса. Като лишаваме тялото от хранене, мислим, че само харчим мастните запаси. Мускулната маса започва да намалява, забавя се метаболизма. Наистина кантарът отчита отслабване, но на каква цена и за колко време?

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

mania-po-dietata

Лишаването води до по- силно желание за ядене. След като сме се ограничавали драстично за определен период от време, губим контрол върху количеството и качеството на храната.

Тези диети имат своето място, разбира се. Ако трябва да сме слаби за някакво събитие и трябва да го постигнем бързо. А и са решение, когато става въпрос за няколко килограма. Но ако имате над 7- 8 излишни килограма, няма да ви свършат работа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *