Голям автомобилен концерн иска Кубрат Пулев за рекламно лице

Кубрат Пулев - Кобрата

  Безметежно бъдеще и огромни приходи се очертават пред боксовата машина Кубрат Пулев – Кобрата. Европейският шампион в тежка категория за професионалисти става един от най-търсените спортисти за рекламно лице, твърдят хора от най-близкото обкръжение на легендарния спортист.

След зашеметяващата победа над руската мечка Александър Устинов с нокаут българинът вече е единственият претендент за световната титла, който стряска съня на Владимир Кличко.

Още в първите часове след смразяващия бой над Устинов мениджърите на Кубрат Пулев са получили няколко сериозни обаждания със запитвания какви са условията Кобрата да рекламира продуктите им. Едно от обажданията дори било с конкретна цифра и дошло от голям автомобилен концерн.

Според запознати става дума за водеща немска марка, която произвежда едни от най-луксозните и мощни возила. Българинът отговаря изцяло като профил и агресивност на автомобилите, произвеждани от концерна. Сумата, която била спомената в разговора, била над 1,6 млн. евро. Производителите дори предложили като бонус две машини по избор от марката. Единичната цена на тези возила надхвърля 100 хил. евро. Така общата сума наближава границата от 2 млн. евро. Това ще направи Кобрата втория български спортист по приходи от реклама, изчисляват в бранша.

При добър мениджъмънт Пулев ще задмине и доскоро най-добре платеното ни рекламно лице в спорта – Димитър Бербатов. След като съблече фланелката на „Манчестър Юнайтед“, Митко върна назад и постъпленията към сметките му от реклама намаляха значително. Бербо обаче остава най-добре платеният спортист за продукти българско производство.

Въпрос на месеци е мачът между Кубрат Пулев и световния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Твърде вероятно е срещата да се играе през пролетта на 2013 година. До тогава мениджърският екип около Кобрата вероятно ще се възползва максимално от всяка възможност за рекламни договори. Това, разбира се, е нож с две остриета, защото ако Пулев детронира Кличко цената му ще стане убийствено висока и всеки договор със задна дата ще е губещ за него. Въпрос на маркетинг и на стратегия, твърдят в бизнеса.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *