Строителят на Цветановите апартаменти печели обществени поръчки за милиони

Хасан Азис (вдясно) и Тодор Бояджиев

  Фирмата Ти Ви Би, от която вътрешният министър Цветан Цветанов си купи два апартамента на безценица, продължава да печели обществени поръчки за милиони. Цветанов е кум на дъщерята на собственика Тодор Бояджиев, който е близък както с ГЕРБ, така и с политици от ДПС.

Преди дни в Кърджали е открит нов парк, където лентата реже не Бойко Борисов, а кметът на града Хасан Азис. Редом до него при официалните лица са семейният приятел на Цветанов – бизнесменът строител Тодор Бояджиев, депутати от ДПС и областният управител на ГЕРБ. Хората на управляващите дори чуват специалното поздравление от лидера на ДПС Ахмед Доган, но не се притесняват от това. Депутатът Неджми Али честити на жителите на града новата придобивка и обявява, че изграждането на парка е част от предизборната платформа на кандидата за кмет от ДПС Хасан Азис.

Цветан Цветанов

Източници от Кърджали разказват, че паркът наистина е преобразен, но сумата от близо 9 милиона лева би стигнала за три такива с подобни размери.

Паркът „Арпезос-север“ е построен на мястото на бившите казарми в града. Парите са осигурени от Европа по Оперативна програма „Регионално развитие“. Още с обявяването на обществената поръчка за запознатите с местните игри е ясно, че фирмата изпълнител няма да е случайна. Така е избрана Ти Ви Би на Тодор Бояджиев, който е близък на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Общинари от бастиона на Доган разказват, че апетитната хапка за фирмата на ГЕРБ не е дадена случайно. Според тях фирмата на управляващите е усвоила милионите срещу прекратяване на разследване срещу кмета на Кърджали Хасан Азис за огромни злоупотреби с пари на общината. Хасан Азис е сред любимците на Ахмед Доган, а депесари от Кърджали твърдят, че се готви и за депутат на следващите парламентарни избори.

Хасан Азис реже лентата на парка

„Далаверата с водното огледало е нищо в сравнение с парка ,Арпезос-север“ – разказва общественик от Кърджали. – Със сигурност не са дали комисиона, за да станат изпълнител на проекта, но са си спестили доста разходи и не са похарчили повече от 4 милиона лева за това. Усвоили са близо 9 милиона лева, къде е разликата?

Това ще е дъвка в устата на следващите, които ще управляват държавата.“

Въпреки, че печели поръчки за милиони, отпускани от Европа, фирмата на строителя и приятел на Цветанов поголовно губи дела в съда от свои партньори, които са излъгани. Ти Ви Би дължи пари на доставчици и работници, но от договори преди ГЕРБ да вземе властта.

След ноември 2008 г., когато фирмата продава евтино два апартамента на Цветанов, Тодор Бояджиев започва да печели масово конкурси за милиони от държавата и общините. Тенденцията се засилва, след като ГЕРБ печели изборите през следващата година. Оттогава Ти Ви Би има поръчки за над 30 милиона лева. Ремонтира и строи всичко, парите за което се отпускат от държавата. Има договори с „Топлофикация – София“, общината в Димитровград, Кърджали и Казанлък. Освен това фирмата на Цветановия строител е облагодетелствана със сертификат от Министерството на екологията, който й дава предимство при кандидатстване по проекти за „Красива България“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Строителят на Цветановите апартаменти печели обществени поръчки за милиони"

  1. Fuck off GERB   03.10.2012 at 19:57

    vreme e na tezi gerberi da im se tursi otgovornost !!! izmekqri !!!

    Отговор
  2. Bernadette   25.08.2021 at 0:53

    It’s actually a great and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this useful info with
    us. Please stay us informed like this. Thanks
    for sharing.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *