Как да избегнем анемията при бременност

Предлагаме ви 5 съвета, за да избегнете анемията по време на бременност – много често срещан проблем при бъдещите майки.

anemiya-bremennost

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВА АНЕМИЯ ПРИ БРЕМЕННОСТ

Увеличава се нуждата от определени вещества по време на бременност. Сред тя е и желязото. Този минерал е необходим за производството на хемоглобин за бебето. Като прибавим и нуждите на тялото на майката, често се стига до недостиг на количеството на желязо.

За да имате представа как се променят нуждите на тялото за този минерал, имайте предвид следните факти: ако нормално тялото изисква по 8 мг желязо, то при бременност се покачва на 27 мг дневно, т.е., 3 пъти повече.

СИМПТОМИ ЗА АНЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Ако имате анемия и сте бременна, обикновено усещате имате признаци: умора и изтощение, сънливост, косопад и чупене anemiya-bremennaна ноктите, повдигане.

„ЕФЕКТ-2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ

Когато раждате, трябва нивата на желязото да са в норма, за да сте здрави и вие, и бебето.

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ АНЕМИЯТА ПРИ БРЕМЕННОСТ

Не чакайте да развиете анемия, а вземете мерки предварително. Ето кои храни ще ви помогнат да получавате нормално количество желязо: червено месо, птиче месо, черен дроб, боб, тофу, хляб, паста, овесено брашно, спанак, къдраво зеле, броколи, червено цвекло, брюкселско зеле, леща, ядки.

Много често недостига на витамин С води до лошото усвояване и загуба на желязо. Затова пийте много портокалов сок и яжте плодове, богати на витамин С, например, киви, грейпфрут, мандарини и др.

Друг вариант е да поискате от личния ви лекар да ви изпише желязо на таблетки.

БИЛКИ ПРИ АНЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Както копривата, така и ройбоса, са полезни при анемия и можете да ги пиете под формата на чай. Не им добавяйте захар, тъй като тогава губят част от свойствата си. Пийте чая чист или с 1 лъжичка мед.

За анемията. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/cQRs2iDLRrY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *