5 неща, които могат да се объркат при първото боядисване на косата

boqdisvane-naturalno

Боядисването у дома може да е много приятно изживяване – хем спестявате пари, хем се забавлявате. Но има и своите рискове, особено ако не сте го правили никога, а резултатите може да са катастрофални.

1. Цветът върху косата ви никога не изглежда така, както на опаковката на боята. Има много фактори, които влияят върху цвета на косата, дали става въпрос за топли или за студени тонове. Първо се консултирайте с някой, който има повече опит в боядисването.

2. Боята не изглежда еднакво навсякъде по косата. Голямата грешка на начинаещите е да нанасят цялата боя по краищата на косата. Но краищата няма да изглеждат в унисон с цвета в другите части. Те са най- порестата и суха част на косъма, усвояват молекулите на боята по- бързо и стават по- тъмни.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

boyadisana-kosa-recepti

3. Не използвайте цялата опаковка боя. В зависимост от структурата и дължината на косата трябва да използвате определено количество от продукта. Не е задължително да използвате цялата опаковка.

4. Не се боядисвайте в ярки цветове първия път. Ако никога преди не сте си боядисвали косата, не избирайте много краен цвят – нито много тъмен, нито много светъл. Най- добре да е близък до естествения ви.

5. Оставете се в ръцете на фризьор. Ако сте начинаещи, най- добре се доверете на фризьора си. Така ще спестите много време, нерви и притеснения.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *