7 начина за третиране на косата, които я увреждат

Много често, за да имаме перфектна коса, подлагаме косата си на третиране и продукти, защото са модерни или рискуваме заради съвета на фризьорката. Но в крайна сметка увреждаме косата си.

kosa-proceduri

7. Кератин. Това е третиране, което е много популярно, за да имаме красива коса дълго време. Но може да съдържа съставки като формалдехид или метилен гликол, които увреждат косата. Освен това, е процедура, която излага косата на високи температури.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

6. Екстеншъни. Това е идеалният вариант за кратко време да се сдобием с дълга и гъста коса, особено ако по естествен начин трудно расте. Но опъването на кожата е толкова силно, че се стига много често до косопад и загуба на естествената коса.

5. Изсветляване на косата. Ярките цветове са модерни и ни правят блестящи. Но за да можем да ги постигнем, първо трябва да изсветлим косата си. Тази процедура прави косата слаба и уязвима.

4. Трайно изправяне на косата. Когато сме с права косата, искаме да я накъдрим. Когато сме с къдрава коса, искаме да я изправим. За тази цел често прибягваме до процедури, които да ни решат „проблема“. Тези продукти обаче обикновено не са полезни за здравето на косата ни.

kosa-silna

3. Третиране с топлина. Честата употреба на сешоар или преса наистина ни помагат да изглеждаме зашеметяващо, но в дългосрочен план могат да ни изиграят лоша шега. Изберете такива уреди, които да пазят възможно най- много косата.

2. Букли. Също като екстеншъните увреждат косата и могат да причинят косопад, като дори не е сигурно дали ще порасне отново. Черната коса е най- податлива на тази процедура.

1. Прически. Всяка жена иска косата й постоянно да е различна. Ту конска опашка, ту плитка. Много е важно обаче да не ги правите, докато косата ви е влажна. Така само ще стресирате косата и ще я направите по- уязвима. Оставяйте дни, в които косата ви е свободна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *