9 неща, които не знаете за маските за коса

maski-za-kosa

Нека разгледаме някои особености, свързани с маските за коса.

1. Прави се веднъж седмично. Маската за коса не е същото, като балсам, затова не се използва при всяко миене на косата. Препоръчително е да се използва само веднъж седмично.
2. Не всички марки са еднакви. Има много маски за коса и е добре преди да ги купим да прочетем добре етикетите. Някои се продават като маски, но всъщност са за ежедневна употреба. Други са тежки и трябва да се използват веднъж- два пъти седмично.
3. Може да се нанася върху суха коса. Ако имате време, може да нанасяте маската и върху суха коса. Трябва да изчакате 20 минути, докато изсъхне и се абсорбира продукта.
4. Можете да спите с маската. Ако смятате, че косата ви е особено суха, може да спите с маската без да плакнете. Сложете след къпане или на суха коса, покрийте с шапка за баня и изплакнете на сутринта.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ! ВИЖ ТУК:

kosa-maska
5. Не трябва да се носи през целия ден. Третирането с маска няма да ви отнема дълги часове, още по- малко цял ден. При някои, дори две минути са достатъчни. После изплакнете по време на къпане.
6. Косата не трябва да остава мазна. След като сте използвали маска, косата ви не трябва да остава мазна. Ако това се случва, може би използвате повече продукти за коса от необходимите ви или маската не е била подходяща за вас.
7. Не замества шампоана и балсама. Трябва да миете косата след слагането на маската, за да не остават частици по косата ви и за да изглежда възможно най- добре.
8. Има натурални варианти за маска. Има много домашни рецепти, които също са ефективни, за маски за косата ви. Съставки като кисело мляко, мед или зехтин са много полезни за косата.
9. Обърнете внимание на връхчетата. Това е най- чувствителната и деликатна част на косата, така че им обръщайте специално внимание.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *