Как да възстановим косата само за 10 дни

kosa-dieta

Косопадът е сериозен естетически проблем. Повечето хора, които са загубили значителна част от косата си, търсят начини да я възстановят. Има различни начини да го постигнем. Ние ви предлагаме цялостна програма, която се базира само на натурални средства.

Ако искате за 10 дни да възстановите косата си, не пропускайте тези полезни съвети:

ХРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАТЕ

В тези 10 дни трябва да увеличите приема на храни, богати на желязо, протеини, витамини, минерали и омега- 3 мастни киселини. Тези вещества са много полезни за косата и предпазват от косопад.

Диетата ви трябва да включва:

– 10 порции зеленчуци
– От 2 до 4 порции плодове
– От 4 до 5 общо порции фасул и млечни продукти или 2- 3 порции месо
– Протеини, като яйца, риба, орехи, авокадо и семена

СТИМУЛИРАЙТЕ СКАЛПА

Стимулацията на скалпа е ключова за възстановяването на косата и засилването на растежа й.

– Използвайте нежна четка, за да стимулирате скалпа всяка сутрин и всяка вечер. Направете 50 разресвания с еднакви движения от корена към върховете.
– Използвайте пръстите си, за да си направите масаж на скалпа и така стимулирате кръвообращението и помагате за изхвърлянето на натрупаните токсини. Към този масаж можете да включите масло като зехтин и кокосово масло.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-krasiva

ПОДСТРИЖЕТЕ ВРЪХЧЕТАТА

Ако косата ви е без блясък и суха, трябва да подстрижете връхчетата. Ако не искате да го правите, можете да ги стимулирате с някои видове масла, като кокосовото, бадемовото и зехтина.

МЕДИТАЦИЯ

Няколко минути медитация на ден могат да ви върнат здравето и красотата. Помага за преодоляване на стреса, който е сред основните фактори за косопада. Потърсете тихо и уединено място, седнете с кръстосани крака и затворете очи. Концентрирайте се върху дишането си. Освободете мислите си.

НАТУРАЛЕН ШЕЙК

Тази натурална напитка помага за естественото възстановяване на косата и стимулира растежа. Смесете с един блендер ½ чаша натурално кисело мляко с 2 лъжици житен зародиш. От тази напитка получавате вещества като протеини, витамини и минерали.

ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ

За да получите добри резултати, трябва да избягвате уреди като сешоар и преса, директно излагане на слънце, употреба на химически продукти, агресивни продукти и процедури.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *