Кога можем да започнем да тренираме след раждането

Бременността променя тялото на жената. Сега, когато свиквате с новия си живот с бебето, можете да отделите време за възстановяване на формата. Но дори да имате голяма желание на възстановите тялото си, трябва да имате позволение от лекаря да се върнете към спорта.

sport-rajdane

СПОРТ СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ЛЕКАРЯ

Отивате при лекаря приблизително един месец след раждането. Само той може да определи връщането на тялото към нормалното му състояние, след промените, настъпили при бременността и раждането.

Започнете да тренирате, когато лекарят ви позволи.

ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩНИТЕ МУСКУЛИ

Тази зона е най- пострадалата от тежестта на бебето, времето и излизането му. Затова, трябва да я възстановите преди отново за започнете да тренирате.

Още след първите дни след раждането, започнете да правите малки упражнения, без да се натоварвате. Обикновено сеtyalo-rajdane използва гимнастиката на Кегел. Например: Вдишайте и издишайте като свиете само аналния сфинктер или вагината, без да стягате седалището. Една серия е от поне 10 повторения.

ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ СЛЕД РАЖДАНЕТО

Спортовете, които са най- подходящи след раждане, са тези, в които се натоварват всички мускули на тялото. Слушайте тялото си и бъдете внимателни. След тренировката си почивайте добре.

Ходенето помага за работата на мускулите и е много лесно за изпълнение. Може да сложите бебето в количката и да си направите една хубава разходка. Плуването е идеално за жени, които проблеми с кръвообращението и лумбални болки – да не забравяме, че водата успокоява. Плувайте два пъти седмично.

Колелото е много подходящо за натоварване на мускулите. Може да започнете няколко месеца след раждането.

Разбира се, най- популярните варианти са спортните зали и фитнеса.

Лесни коремни преси след раждане. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/MuWlm1_etEw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *