Каква е съдбата на децата актьори, опиянени от парите и славата

Дрю Баримор

  Децата актьори трудно приемат по различен начин славата – някои се самоунищожават с алкохол и дрога, а тези, които им устоят, успяват да направят завидна кариера.

„След малко на сцената ще се появи един изключително талантлив млад актьор, който е позор за гилдията. Той не пуши, не пие, не употребява наркотици и е напълно отдаден на театъра.“ Така водещият Стивън Фрай представи Даниел Радклиф на тазгодишните номинации на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА). С типичното си английско чуоство за хумор.

Фрай засегна темата за съдбата на невръстните актьори, която всъщност никак не е забавна, Всички си спомняме

Брад Ренфро

очарователното малко момиченце от „Извънземното“. То ни трогна до сълзи с изпълнението си, но животът й извън снимачната площадка разплака мнозина. Докато нейните връстници пиеха горещо какао, Дрю Баримор вече обръща чашки с водка. На 10 години пали първата си цигара с марихуана. На 12 опитва кокаина, малко по-късно залита и към хероина. На 15 г. тя е вече оформена наркоманка и алкохоличка. Тогава започват и хаотичните й сексуални връзки. Повече от десет години Дрю живее в паралелния свят на тоталното деградиращо опиянение. Взима се в ръце, след като един ден се събужда в реанимацията, където цяла седмица е била в алкохолна и наркотична кома.

От този момент нататък тя се отдава на кариерата си, става един от най-търсените продуценти и сега е щастливо омъжена млада майка. Не по този начин завършва Ривър Финикс.

След няколко успешни роли, между които е и тази на младия Индиана Джоунс, той се отдава на наркотиците и алкохола. Умира от

Ривър Финикс

комбинация на сврьхдоза хероин с кокаин като куче на тротоара пред известен нюйоркски клуб. Ривър е само на 23 години. Приблизително на същата възраст Брад Ренфро умира от свръхдоза хероин на 15 януари 2008 г. Будното момче, което успява да надхитри мафията и ФБР във филма „Клиентът“, е намерено мъртво в апартамента си. Новината не учудва никого. 25-годишният актьор има дебело досие в полицията за кражби, буйства и непристойно поведение. Томи Лий Джоунс и Сюзън Сарандън се опитват да го отърват от хероиновата и метадоновата му зависимост, като лично плащат лечението му в няколко клиники. За съжаление дрогата се оказва по-силна.

Детето чудо Майкъл Джексън също си отиде от фатална комбинация на лекарства и наркотици. Малкото момченце с вълшебен глас и невероятен талант така и не можа да се

Шърли Темпъл

справи със славата си. Станал звезда едва на 6 години, той дълго време се опитваше да избяга от собствената си раса и сексуалност. Кралят на попа така и не можа да се отърве от маниите и демоните си. Скандалите и прогресиращото му безумие го победиха малко преди да навърши 51 г. Жълтата преса с интерес наблюдава падението на Татум О’Нийл, Едуард Фърлонг и Маколи Кълкин. В Холивуд даже официално наддават в популярна радиоигра „Кой е следващия в езерото на мъртвите“. Татум О’Нийл продължава да бъде най-младата актриса спечелила „Оскар“ на 10 години за ролята си във филма „Пайпър Мун“. Тя се пристрастява към наркотиците и алкохола, преди да

Татум О'Нийл

навлезе в пубертета. Омъжва се за известния тенисист Джон Макенроу, от когото има три деца. Съдебно решение й отнема родителските права през 1994 г. заради нейната дългогодишна зависимост от крек кокаина. Детската звезда на Холивуд се отказа от семейството си за сметка на наркотиците. Едуард Фърлонг е по-известен като младия Джон Конър от „Терминатор 2″. Невероятният успех на филма му носи не само слава и пари.

Тя му отваря вратите към леснодостъпна дрога и разюздан живот. Днес той е женен и има дете. Опитва се да поднови кариерата си, но хората от шоу-бизнеса му нямат доверие. Те смятат, че рано или късно Едуард ще се върне към старите си навици.

Маколи Кълкин

Момчето, останало само вкъщи, Маколи Кълкин, нямаше търпение да порасне и да се отърве от контрола на родителите си. Любимото дете актьор на 90-те се ожени на 18 г. и започна да пуши марихуана, комбинирана с хапчета от сутрин до вечер. В момента младият мъж се опитва да възобнови кариерата си с помощта на приятеля си Илая Ууд, с когото игра във филма „Добрият син“. Но даже Илая, който подобно на Даниел Радклиф, продължава да страни от дрогата и алкохола, не може да спаси Маколи от пагубната му страст. Ууд е едно от малкото деца актьори, устояли на изкушенията на славата. Чаровното момче, което заплени публиката с големите си сини невинни очи, продължава да ни радва от големия екран. Той направи невероятен „шпагат“ между ролите си на Билбо Бегинс във „Властелинът на Пръстените“ и психопата канибал в „Син Сити“. Шърли Темпъл и Линдзи Лохан затварят класацията. Златните къдрици, блестящие очи и жизнерадостното излъчване на Шърли покори света в средата на миналия век. За разлика от Джуди Гарлънд, която беше унищожена от продуцентите на Холивуд с хапчета и алкохол, Шърли успя да порасне и да превъзмогне славата си. Тя избра Вашингтон пред Холивуд. Госпожа Темпъл стана представител на ООН в Гана, а по-късно и посланик на САЩ в Чехословакия. На 84 години тя продължава да развива активна политическа дейност. За разлика от нея, сладкото луничаво момиченце Линдзи Лохан е една от първите в класацията „Кой е следващия в езерото на мъртвите“ 26-годишната актриса, която не престава да се замесва в скандали, прави всичко възможно да унищожи себе си. А на въпроса „защо“ може да отговори само великият Фройд.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *