Режисьорката Иванка Гръбчева се самоубила!

Иванка Гръбчева

  Изминаха близо 2 седмици от кончината на култовата режисьорка Иванка Гръбчева, а приятелите й не престават да плачат за нея.

На тях им е трудно да осъзнаят, че славната кинаджийка вече я няма. Питат се как така смъртта я покоси толкова внезапно на 66-годишна възраст.

Гръбчева имаше заболяване подобно на астма, но нима именно то я е погубило? Възможно ли е причината да е била друга?

В арт средите тези дни се прокрадна съмнението, че именитата кинаджийка може и да не е починала от естествена смърт. Допуска се, че тя сложила сама край на живота си, разочарована от заобикалящата ни посредственост.

В подкрепа на подозрението се изтъква фактът, че когато открила безжизненото тяло на майка си, дъщерята Силвия намерила и писмо от нея в компютъра й. То било под формата на файл и гласяло: „Веселете се. Помнете и мен весела. Изпийте чаша. Запалете свещ. Животът продължава“.

Посланието звучи като сбогуване на човек, който е наясно, че скоро му предстои да се пренесе в отвъдното.

Съмненията за евентуално самоубийство на авторката на сериала „Войната на таралежите“ са породени и от това, че върху родата й от доста време теглеше суициден комплекс. Точно преди 20 години, през 1993-та, с живота си по своя воля се раздели майката на Иванка Митка Гръбчева.

Дълго смъртта на партизанката тънеше в мистерия, която бе разкрита едва преди година и половина. Тогава самата режисьорка потвърди пред списание №1 у нас „Biograph“ подозрението, че родителката й сама си е посегнала.

„Малко преди да навърши 77 години, тази храбра жена се раздели с живота по своя воля.

Изборът й отвори дълбока рана в душата ми. Бяха нужни години, за да проумея, че смъртта на майка ми е нейният триумф над поражението“, призна знаменитата кинаджийка в пристъп на крайно откровение.

По мемоарната книга на своята родителка – „В името на народа“, Иванка засне по времето на соца едноименния сериал. Припомняме, че майка й беше комунистка до мозъка на костите си и когато дойде демокрацията, не можа да се примири с реставрацията на капитализма у нас.

Приживе Митка Грьбчева постоянно носела пистолет със себе си, но не с такова оръжие се е самоубила. За да сложи край на живота си, тя изгълтала стотина приспивателни таблетки. Изпаднала в несвяст, но я открили и хоспитализирали. Тя обаче така и не излязла от комата въпреки промив-ките на стомаха и 4-те хемодиализи. Предала Богу дух месец по-късно.

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Режисьорката Иванка Гръбчева се самоубила!"

  1. Български офицер   09.11.2013 at 15:43

    ИВАНКА ГРЪБЧЕВА – дъщеря на Червена номенклатура с майка Червената терористка и ръководителка на група за „мокри поръчки“ на БКП през 1941-1944 г. и убийца на Командващия 4-та Българска Армия генерал Стефанов на 10.Септември.1944 г.- МИТКА ГРЪБЧЕВА .
    За тези трябваше Наказателен съд и Наказателен взвод след 10.Ноември.1989 г. !!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *