Убитият лихвар от Банско – брат на общинската съветничка от ГЕРБ Ася Рупчина

Васил Донев замесен в наркотрафик

  Застреляният край разложкото село Баня Васил Донев е брат на общинската съветничка от ГЕРБ в Банско Ася Рупчина. Той беше намерен убит заедно с шофьора си Бинко Рогов, известен като Бината. Заедно с тях са простреляни и Емине и Мирослав Кьосеви.

Те са работници в кравефермата на Васил Донев в с. Баня.

Според източници разстрелът е станал в понеделник вечерта. Тогава в с. Баня чули изстрели. Труповете са намерени в джипа на Донев на другата сутрин.

Джипът в който е станало убийството край с. Баня

Васил Донев е известен с прякора си Доневио. До неотдавна той бил приближен на братята Йордан и Иван Еринини – Гипсовете от Банско.

Йордан беше задържан при акция „Кокаинови крале“. Сега се проучва съпричастността на Васил Донев към бизнеса с наркотици. Според някои убитият приживе искал да измести от този бизнес братята Гипсове и оттам се разбили приятелските им отношения. Според източници, Донев отскоро имал конфликт и с местен наркодилър, известен с прякора Батерията.

Васил Донев и Йордан Еринин в добрите им времена

В с. Баня коментират, че доскоро неразделните Гипсове и Донев се радвали на покровителството на бивш МВР – началник от Благоевградския регион.

„Той им осигуряваше спокойствие, те се отблагодаряваха с тлъсти отчисления.

Без благословията на Гипсовете и Донев, а съответно и на техния полицейски покровител беше невъзможно да се започне какъвто и да е бизнес в района“, разказват местни хора.

Преди години Васил Донев се занимавал с незаконен дърводобив и търговия с дървен материал. След това при бума на строителството в Банско направил няколко имотни измами. Запознати разказват, че препродал един и същ имот, като от измамата спечелил над милион евро. Неотдавна ГДБОП направи акция срещу Донев, след поредица оплаквания за незаконно лихварство.

Той незаконно давал кредити срещу огромни лихви. При това отнемал домовете на задлъжнелите. Напоследък обаче се преориентирал към земеделието. Направил ферма със 150 крави в Баня. Засял жито върху огромни площи, без да пита собствениците на земята. Според източниците интересът на Донев към земеделието бил заради евросубсидиите, които се дават в бранша.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Убитият лихвар от Банско – брат на общинската съветничка от ГЕРБ Ася Рупчина"

  1. Иван Попов   20.10.2012 at 20:19

    Общинската съветничка е от ВМРО. Оправете си заглавието.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *