Първанов вдига царски палат в село Иваняне!

Георги Първанов

  Внушителен палат издига експрезидентът Георги Първанов. Сграда на бившия държавен глава е разположена в началото на село Иваняне, което се намира на 5 километра от София. Строителите използват кран, за да работят по-бързо. Огромната къща е на етап направа на покрива. Очевидно семейство Първанови бърза да завърши грубия строеж и да покрие бъдещия си дом, преди да падне първият сняг.

Поне 10 работници са по 10 часа всеки ден на обекта, разкриват жители на най-баровското село край София.

„Тази къща ще е най-голямата в нашето село.

Незавършеният строеж на сградата се простира на 500 квадрата разгъната площ

Така Георги Първанов и Бойко Борисов ще станат комшии“, коментират местните. Родната къща на премиера е в центъра на Банкя, а курортното градче и Иваняне на практика са съединени.

Най-малко 500 квадратни метра разгъната площ е богаташката къща, смятат специалисти.

Помещенията са разположени върху два етажа и половина, а малка пристройка показва, че височайшата фамилия ще има денонощна прислуга и охрана.

Най-внушителен от всичко е дворът, който всъщност си е цял бъдещ парк. Около 8 декара са оградени около постройката, а за да се стигне до имението, е направен специален път. Вече са засадени и първите кипариси.

Палатът на президента се издига на най-високата точка на незастроен хълм, а лицето на сградата е разположено на югоизток. При добро време от къщата се открива изключителна панорамна гледка към София и Витоша.

Подобен имот по пазарна оценка ще струва минимум 3 милиона лева, изчисляват брокери, които се занимават от години с имоти в западната част на столицата, Банкя, Иваняне и Суходол.

Само парцелът на семейство Първанови струва около 2 милиона, защото в селото квадратен метър се продава за около 130 евро. Очевидно е, че за да се строи на този терен, бившата земеделска земя е сменила предназначението си и е станала урегулиран парцел.

Повечето съседни имоти все още нямат подробен устройствен план и не могат да бъдат застроявани, твърдят от кадастъра.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *