Мая Илиева пред фалит! Ограничи драстично разходите

Мая Илиева

  Вдовицата на ВИС-2 Мая Илиева закъса с парите. В светските среди упорито се коментира, че бившата манекенка, е стопила наследените от покойния си съпруг милиони и днес е във финансов батак. Съпругата на Георги Илиев дори се принудила да понижи жизнения си стандарт, за да пести средства.

Че Мая се е лишила от някои екстри, с които бе свикнала, е видно и с просто око, категорични са хората от обкръжението й. Многобройната охрана, с която вдовицата се движеше години наред, в последните седмици се стопила наполовина. Сега хубавицата била придружавана само от двама едрогабаритни мъже срещу 4-5 в миналото. На всичкото отгоре облечените в черно господа май не били само гардове, а изпълнявали по съвместителство и ролята на прислужници. Те мъкнели торбите с покупките и багажа на Мая, сякаш са не телохранители, а хамали.

Хотел "Дюн" в Слънчев бряг

Напоследък Илиева често била засичана и да кара сама джипа си „Мерцедес“.

Тя преценила, че излишно плаща заплати на шофьори, и се нагърбила лично със задачата да върти волана по столичните и провинциалните улици и магистрали.

За разлика от предишни години това лято красавицата не се е преселила край морето. Вместо да си гледа кефа по курортите ни вдовицата прекарвала голяма част от времето си в столицата, където се опитвала да сложи в ред във финансите си. Първите сигнали, че жената на Жоро Илиев се е разорила, се появиха още миналото лято. Тогава плъзна слух, че тя спешно търси начини да се отърве от имуществото си, за да попълни про-бойните в изтънелия си бюджет. Продажбата на един от най-скъпите й активи – хотелът „Дюн“ в „Слънчев бряг“, който години наред бе перлата в колекцията й от недвижимости, бе най-логичното спасение от фалита.

Уви, след смъртта на Георги Илиев имотът прогресивно запада и през летния сезон редовно е полупразен. Заплахата, че може да бъде съборен заради строителни нарушения, също допринася за отлива на клиенти от хотелския комплекс с бутикови стаи и апартаменти. По тази причина липсват и мераклии за имота.

Мая така и не успява да намери купувач за „Дюн“ и засега е принудена да продължи да го стопанисва. Появи ли се обаче клиент, ще го изтъргува дори и на половин цена, както и всички останали имоти, наследени от Главния. Вдовицата бърза с разпродажбата, защото наесен ще влезе в сила нов закон за конфискация на имущество придобито по престъпен начин. Стане ли това, държавата като нищо може да лиши г-жа Илиева от активите й, коментира се в ъндърграунда.

В сделката за хотел „Дюн“ Мая е включила и още една сграда – хотел „Орел“. Двата имота в пакет могат да бъдат купени за 30 милиона евро като според брокери реалната им цена е 60 милиона. Мълви се, че вдовицата е преговаряла за продажбата с мастити инвеститори ОТ Русия, Испания и Германия. Те първоначално проявявали интерес, но щом научели чия вдовица е собственичката, се изпарявали.

Успее ли да се раздели на прилична цена с имуществото си у нас, Илиева най-вероятно ще духне в чужбина. Зад граница българските разследващи органи няма да имат достъп до авоарите й и трудно ще успеят да ги конфискуват. „Бъдещето пред нея е това – скромен живот в изгнание с парите от онова, което е останало от наследството й“, обобщават запознати с делата на висаджийската съпруга.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *