Подправки за отслабване

КЛАСИФИКАЦИЯ НА ПОДПРАВКИТЕ

podpravki-za-otslabvane

Подправките се разделят в три групи:

Солени: използват се много в приготвянето на храна. Най- разпространената е солта, но тук спадат и риган, естрагон, босилек, шафран.
Кисели: Тук традиционните са лимон и оцет.
Ароматни: Придават на храната неповторим вкус и мирис. Тук са чесън, розмарин, магданоз, дафинов лист, канела.

Подправките са важни за приготвянето на храната, тъй като пречистват тялото чрез урината и кръвта, като се превръщат в натурални продукти като захар, холестерол и триглицериди.

Подправките имат разнообразни свойства. От чисто кулинарните им до лечебните.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-podpravki

НАЙ- ИЗПОЛЗВАНИ ПОДПРАВКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

1. Чесънът ускорява изразходването на калориите, тъй като увеличава производството на хормони, които се нуждаят от повече калории. Намалява задържането на течности, пречиства организма и намалява апетита.
2. Горчицата е сред най- използваните, когато говорим за отслабване. Може да изгубите до 50 калории при консумацията й, тъй като ускорява метаболизма и топи мазнините.
3. Черният пипер увеличава метаболизма с 8%. Стимулира стомашната секреция, облекчава газовете и запека. Черният пипер е по- ефективен от червения пипер, тъй като ускорява до 25% разхода на калории и елиминира токсините от кръвта.
4. Кимионът стимулира метаболизма, топи мазнините, най- вече в областта на корема.
5. Джинджифилът е перфектният помощник в отслабването. Помага и за намаляването на целулита.
6. Куркумата е елемент, който не трябва да липсва в менюто ви, ако искате да отслабнете, тъй като съдържа куркумина, вещество, което спира трупането на мазнини.
7. Шафранът и кардамонът активират метаболизма и храносмилателния процес.
8. Канелата е сред най- известните подправки за отслабване, тъй като съдържа вещества, които ускоряват метаболизма, подобряват храносмилането, намаляват апетита.

Разбира се, не трябва да злоупотребявате с количеството подправки. Достатъчно е да ги добавяте към храната си ежедневно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *