Лекари: Бруталното отслабване е строго забранено!

Бързо отслабване с „Диетин Комплект”

Борбата за здравословно тегло може да варира от разумна диета до откровено рисково за здравето поведение. Някои тактики за отслабване със сигурност ще ви причинят повече вреда, отколкото полза, а след тях има откровено опасни. Ето три от най – популярните грешки:

брутално отслабване

Пълен глад, недохранване и нискокалоричните диети

Силното съкращаване приема на калории наистина води до загуба на тегло, но при тези случаи отслабването идва от унищожаването на чистата мускулна маса. Това създава огромни рискове за здравето, 99% от хората не издържат и в крайна сметка връщат предишното си тегло плюс около 10% нови килограми.

„Бързо отслабване с критично ограничение на калории е непрепоръчително, дори трябва да се избягва. Причинява задържането на вода в тялото, натрупване на мазнини и загуба на мускулна маса. В крайна сметка обмяната на веществата се забавя, защото тялото преминава в защитен режим с изразходване на по – малко калории. Просто оцелява. Не подминавайте факта, че подобно поведение увеличава с около 50% риска от диабет 2”, казва д-р Мишел Мей.

Тя съветва никога да не режете диетата си под 1 200 калории за денонощие. В противен случай тялото ще изпитва силен недостиг на хранителни вещества и за да задоволи глада си ще изяжда мускулите, вместо тлъстините.

Прочистващите и детоксикиращи техники

Цели армии от специалисти прокламират ползите от прочистващите диети. Медиците обаче са категорични, че подобна детоксикация на тялото не е необходима, защото в 99. 99% от случаите води до риск от обезводняване, електролитен дисбаланс.

Вместо да се подлагате на различните детоксикиращи диети, просто внимавайте какво ядете. Ако действително искате да прочистите тялото си пийте много вода, консумирайте купища богати на фибри храни. Може да се използват и разхлабващи билкови продукти.

Екстремна тренировка за отслабване

Екстремните тренировки може и да са добри за шоу по телевизията, но в реалния свят предизвикват сериозни проблеми. Ако прекалявате с жестоки тренировки заради желанието за отслабване, може да си причините тежко износване, сериозни травми, дехидратация, електролитен дисбаланс и психологически срив.

От Американската академия по спортна медицина и Асоциацията за сърдечно здраве, препоръчват за повечето хора между 30 и 60 минути кардио упражнения с умерена интензивнос, 5 дни в седмицата или 20 минути много интензивни тренировки (интервали) 3 пъти седмично. Неотменна част са и тренировките с тежести, които следва да се правят поне 3 дни в седмицата по 8 – 24 минути.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *