Кои храни ни спасят от глад, когато отслабваме

Хората, които спазват диета за отслабване или поддържащ режим, търсят храни, които да ги засищат и да държат глада настрани през повечето време.

zakuska-eksperti

Има различни здравословни храни, които успокояват глада, пълни са с полезни хранителни вещества и ни осигуряват усещането за ситост. Ето кои са те:

ОВЕС

Зърната на овеса съдържат разтворима фибра и селен, които намаляват холестерола и предпазват кожата от UV лъчите. Това е чудесна храна за закуска, заедно с плод и кисело мляко или прясно. Осигурява ни енергия за дълго време, поддържа ни сити и не позволява да напълнеем.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Боровинки, малини, къпини, ягоди съдържат антиоксиданти, като витамин С, също и фибри, които помагат срещу хроничните заболявания като рак и сърдечни. Също така подобряват външността на кожата, заради съдържанието на елагова киселина. Намаляват бръчките, причинени от ултравиолетовите лъчи.

antocianinite

ЯДКИ

Добри заместители са на аперитиви като пържените картофи или солетите, защото съдържат протеини и фибра. Въпреки че съдържат мазнини и калории, предпазва от напълняване. Най- подходящи са бадемите, защото са богати на витамин Е, както и орехите, които са важни източници на мастни киселини. Ядките да не са със сол.

ОБЕЗМАСЛЕНО КИСЕЛО МЛЯКО

Достави ни калций и протеини. Предпазва от напълняване в дългосрочен план, стига да е обезмаслено.

ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Цитрусовите плодове като портокали, грейпфрут, мандарини и лимони съдържат много витамин С и фибра. С малко калории са, съдържат много вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *