Как ходенето ни помага да отслабнем

hodene-1

Ходенето е една от най- полезните дейности за здравето ни, а също и за фигурата ни. Подобрява настроението, облекчава настроението, намалява високото кръвно.

Дали наистина можем да свалим килограми чрез нещо толкова лесно, като ходенето. Възможно е да го правите редовно и да не забелязвате резултати. Дали не бъркате някъде?

НАИСТИНА ЛИ МОГА ДА ОТСЛАБНА С ХОДЕНЕ?

Разбира се, че можете. Всяка физическа активност, която изисква известно усилие, активира метаболизма ни, кара сърцето ни да работи повече и така изгаряме повече мазнини.

– Ходенето е чудесен начин да изгорим излишните калории, които сме приели в повече, преди да се превърнат в глуциди, а после и в мазнини.
– Редовното ходене с подходящ ритъм увеличава мускулната маса и намалява мастните запаси. Колкото повече мускули имаме, толкова по- малко са мазнините.
– Редовното ходене увеличава базисния ни метаболизъм и помага да изгаряме мазнините. Все пак обаче трябва да внимаваме с храната: трябва да избягваме мазнините, рафинираните въглехидрати, захарните изделия, газираното…

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hodene-tqlo

ФАКТОРИ, КОИТО ДА ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД

1. Колко време трябва да ходим? През първите два месеца ходете два пъти по половин час всеки ден, сутрин и следобед, всеки ден. Това се отнася, ако искате да отслабнете. Ако искате само да се поддържате в добро здраве, е достатъчно по половин час на ден.

2. С каква скорост да се движим? На бърз ход. Ако се движим със 7 км/час, ще изминаваме километър за 10- 15 минути. Ако успеете да поддържате този ритъм, ще изгаряте калории много по- ефективно. Когато сърцето работи с 60% – 70% честота, организмът започва да топи мастните запаси. Така че, поменете, че 1 км можете да вземете за 10- 15 минути.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *