6 навика, които забавят метаболизма ни

metabolizam-bazisen

Въпреки че метаболизмът ни е контролиран до голяма степен от храната, която приемаме, и количеството упражнения, които правим, има и други фактори. Някои ежедневни навици увреждат метаболизма ни, поради недостиг на енергия или изгаряне на малко калории.

Правилното функциониране на метаболизма не само помага за изгарянето на калориите, но и за правилната работа на организма. Но някои навици могат значително да го увредят:

1. Пиете малко вода. Тялото се нуждае от течности, за да функционира. Когато не пием достатъчно, всичко са разваля, дори метаболизмът и изгарянето на калориите.
2. Не закусвате сутрин. Също като при строгите диети, когато не закусваме сутрин, метаболизмът намалява скоростта, за да пести енергия.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

metabolizam-baven
3. Пиете диетични газирани напитки. Съдържат много изкуствени овкусители, химически вещества, които забавят метаболизма, защото объркват отговорите на тялото спрямо консумацията. Т.е., не се освобождават необходимите хормони. Това увеличава риска от диабет тип 2.
4. Не се храните достатъчно. За да отслабнете трябва да намалите приема на калории, но когато са под жизнения минимум – 1200 за жените, метаболизмът се забавя и тялото започва да разгражда мускулите.
5. Дълго време сте седнали. Дори ако тренирате редовно, ако стоите по 3- 4 часа на ден седнали увеличавате със 74% метаболитния синдром. Това са фактори, които провокират развиването на болести като диабет и високо кръвно.
6. Ядете сандвичи посред нощ. За да е добър метаболизмът ни, трябва да се храним редовно. След като сте вечеряли, не продължавайте да се храните.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *