9 навика, от които се напълнява

Когато трябва да отслабваме, не всичко е диета и калории. Някои започват да се хранят здравословно, но не могат да свалят килограми . При отслабването са важни и други фактори, по- различни от храненето, които могат силно да повлияят на процеса или да му попречат.

otslabvane-500-kalorii

1. Ядете точно преди да си легнете. Обикновено не го правим, защото сме гладни, а защото сме изнервени или ни е навик. Тези, при които навик, обикновено ядат нещо сладко, калорично. Вместо това, изяжте един плод.
2. Лош сън. Когато спим неспокойно, губим представа за времето. Това може да доведе от хормонален дисбаланс, при който не се чувстваме сити, въпреки че сме яли много.
3. Разсейвате се, докато ядете. Голяма грешка е да ядете, докато гледате телевизия или сърфирате в интернет. Хората, които се разсейват, докато се хранят, обикновено поемат с 50% повече калории.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

metabolizam-uskorqvane
4. Стрес и тревожност. Те са врагове на здравословното тегло. Свързват се с т. нар. емоционален глад, който ни кара да ядем сладко и друга вредна храна, за да се чувстваме добре. Затова, трябва да отиграваме много добре стресовите ситуации и тревожността.
5. Храните се бързо. Трябва да отделяме поне 20 минути за хранене, за да се заситим максимално с най- малко храна. Това е времето, за което мозъкът разбира, че стомахът вече е пълен.
6. Заседнал начин на живот. Това е една от най- честите причини за затлъстяване в световен мащаб. Така лесно се напълнява, без изобщо да усетим.
7. Пропускаме закуската. Това е най- важното хранене за деня, защото активира метаболизма и ни зарежда с енергия за целия ден. Стабилизира нивата на кръвната захар.
8. Повече сол. Увеличава задържането на течности и засяга кръвното налягане.
9. Пиете малко течности. Когато пием малко вода, бъбреците ни работят по- бавно. Натрупват се токсини в организма ни. Трябва да пием поне 2 литра вода дневно, за да сме хидратирани и да изхвърляме шлаките.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *