7 храни, които засищат за дълго време

Отслабването е преди всичко предизвикателство за ума. За да отслабнете напълно здравословно, трябва да съзнаваме напълно какво ядем и да си изработим добра стратегия. Например, като приемате храна, която много засища. Ето някои много добри варианти:

hrani-kalorii

Варен картоф. Този зеленчук е незаслужено хулен, когато говорим за отслабване. Най- вече заради високото съдържание на въглехидрати. Истината е, че засища прекрасно стомаха и няма да се чувстваме гладни доста дълго време. Богат е на витамини, минерали и фибри.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Бобена чорба. Бобът е много богат на фибри и затова засища за дълго време. На тялото му е необходимо доста време, докато го асимилира.

Кисело мляко. Това е една от най- подходящите храни за отслабване. Протеините, които идват от млечните храни, засищат за много дълго време. Поддържат стабилни нивата на захарта, така че няма да изпитваме внезапно вълчи апетит.

yaice

Яйца. Хората, които ядат яйце на закуска, приемат с 330 по- малко калории от тези, които ядат багета. Яйцата са сложни протеини. Доставя на тялото 9 от есенциалните аминокиселини, които то не може да произвежда само. Те потикват освобождаването на хормони, които потискат апетита.

Ябълка. Един от малкото плодове, които съдържат пектин. Не само забавя храносмилането, но и ни създава усещане за ситост. Хората, които ядат по една ябълка преди всяко хранене, поемат по- малко калории.

Овес. Той е чиста фибра. Засища бързо глада. Има способността да абсорбира течности, така че да се чувстваме сити доста дълго време. Може да ядете овес с вода или обезмаслено мляко.

Шейкове. Идеални са за засищане на глада. Стига да не им добавяте захар. Може да си правите от ягоди или бананани с обезмаслено прясно мляко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *