Чи – бягане за отслабване и здраве

5 съвета за приятно отслабване с тичане

„Диетин Комплект“ за скоростно отслабване

отслабване с чи бягане

Чи – бягането е техника за тичане, вдъхновена от философията на Тай Чи. При нея освен физическото натоварване се обръща особено внимание и на релаксацията, а чрез съчетанието от двете се цели достигане точката на пресичане, в която тялото се превръща в основния инструмент на ума.

Ето пет начина да интегрирате Чи – бягане във вашата тренировъчна програма, независимо дали сте опитен бегач или напълно зелен новобранец.

Укрепване на стойката

Когато позицията на атлета е правилна, физическите възможности се увеличават многократно. Не допускайте грешката да се свивате или изгърбване по време на тичане, старайте се да бъдете изправени и да се чувствате удобно.

Техниката на „Късата крачка”

Специалистите определят бягането с големи, дълги крачки като неефективно. Вместо при всяко пристъпване да правите лъвски скок, опитайте да изпълнявате по – бързи и къси крачки. Това ще помогне за ускоряване на ритъма и намаляване на умората.

Релакс

Докато бягате обърнете внимание кои части на тялото ви са поставени под най – голямо напрежение. За едни това са ръцете, за други краката, за трети врата. Намерете начин да ги успокоите и отпуснете, защото така ще избегнете препълването с кръв и последващия отказ на мускулите да работят. Например, ако усещате напрежение в ръцете не ги дръжте вдървени до или пред тялото си, а ги оставете да се люлеят, сгъвайте и отпускате, докато се почувствате приятно. Когато болката е в краката разнообразете крачките в определен участък, закратко заменете тичането с леки подскоци или просто спрете и изпратете няколко ритника към въздуха (това в бойните спортове се нарича бой със сянка).

Мислете за момента

Фокусирайте вниманието си върху тренировката. Да мислите за огромната порция с пържоли вкъщи е груба грешка, която не ще ви позволи да се концентрирате и понякога като едното нищо ще ви извади от равновесие. Мислейки за самото бягане ще подпомогнете и тялото, и психиката си, ще намалите риска от травми и в крайна сметка ще консумирате повече енергия.

Бягайте с цялото тяло

Много бегачи допускат грешката да изолират краката по време на движение и да хвърлят цялата тежест върху тях. Пробвайте няколко положения и вижте при кое се чувствате най – добре. Просто направете така, че да заработят мускулите по цялото тяло.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *