Напълняваме, когато се разсейваме на работа

Може би си мислите, че разсейването и прекъсванията по време на работа правят деня ви по- весел. Но истината е, че в края на работното време се чувствате супер изморени.

razseivane

Учени изследвали 252 души за прекъсванията на работния процес и нивата на стрес. Резултатът бил, че колкото повече ни прекъсват, докато работим, нивата на стрес се покачват. В края на деня се чувстваме и физически, и психически изморени.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Учените свързват тази умора с производството на кортизол (хормона на стреса). Този хормон се свързва директно с мазнините по корема и напълняването.

Лошото е, че се получава порочен кръг: правите диета, не успявате да отслабнете, стресирате се, стресирате се повече на работа, произвеждате повече кортизол, а това води до още трупане на мазнини.

stres-hrani

Ако и вашият случай е такъв и искате да намалите стреса, ето някои полезни съвета:

1. Направете график за преглеждане на пощата. Ако си отваряте мейла всеки три секунди, това ви причинява стрес. Направете си график, например на един или половин час, в зависимост от задълженията ви.
2. Говорете с колегите. Може да ви се струва детско решение, но ако им обясните и ги помолите да намалят прекъсванията, ще се чувствате по- спокойни.
3. Използвайте слушалки. Ако не искате да слушате музиката в офиса и разговорите, а ви се слуша успокояваща музика или класическа, просто си сложете слушалки.

Важното е денят ви да е продуктивен и да не е толкова стресиращ. Да сте концентрирани не означава да не общувате с колегите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *