Дисциплина по мечешки

Завинаги ще остане мистерия с какво малкото мече е ядосало майка си. След края на семейната свада обаче на всички е повече от ясно, че то едва ли ще повтори грешката си.

Тези удивителни кадри илюстрират как се изграждат добри навици у твърдоглави немирници в света на кафявата мечка, където няма досадни и продължителни педагогически спорове за методите на превъзпитание.

Всичко започва, когато Мама поглежда гневно към синчето, което смутено пристъпва от крак на крак и виновно оглежда земята.

Дисциплина по мечешки

Е, сега вече ще си го получиш – казва тя и плесва калпазанина зад врата

Само след секунди той е запокитен в ъгъла, докато майка му показва своето неодобрение с ужасно ръмжене и строга гримаса на лицето.

Дисциплина по мечешки

Колко пъти ти казах да не правиш така! – продължава вбесената домакиня.

Още миг – и пакостникът се озовава във въздуха, след като е захапан и изстрелян като въздушна пратка от единия край на клетката до другия.

Дисциплина по мечешки

Посмей само още един път и ще видиш какво ще стане!, озъбва се тя срещу него.

След по-малко от секунда нервите вече са овладени. Оклюмалото хайванче плахо се приближава и шепне извинения в рошавото ухо на майка си. Разчувствана от близостта на разтрепераното си чедо и изпаднала в разкаяние, тя дарява синчето с мечешка прегръдка, за да го увери, че вече всичко е простено.

Дисциплина по мечешки

Ела при мама да те гушне!

Снимките са направени в зоологическата градина Симферопол в Украйна.

Мечета:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *