Децата, които се хранят сами са по – здрави!

бебе
Бебетата, които се хранят сами са по -здрави.

Учени от Нотингамския университет проведоха проучване, което доказа, че малчуганите, които ядат сами са по – здрави.

Изследването показва, че децата, хранени с лъжица от родителите си са често с наднормено тегло. Проблема е, че това е предпоставка за затлъстяване в бъдеще. Според Елън Таунсенд, която е ръководител на изследването, проблема идва най – вече от склонността на родителите да прехранват децата си. Амбицията да бъде изядено определеното от майките количество, е основна грешка, допринасяща за наднорменото тегло. Учените препоръчват мъниците да използват ръцете за хранене и така сами да преценяват храната, която им е нужна. Чрез самостоятелното хранене изследователите са категорични, че детето изяжда само толкова , колкото е необходимо. Според проучването децата, които ядат сами са с идеално тегло и в последствие имат по здравословен начин на хранене, както и по- здрав организъм.
Нотингамските учени, твърдят още, че плодовите пюрета засилват

Плодово пюре
Плодовите пюрета, засилват желанието за сладко в по- късна възраст.

предпочитанията на мъниците към сладките изделия в по – късна възраст, които също допринасят за пълнеенето при подрастващите. Изследователите съветват да не се набляга на вкусните за мъниците ябълкови, кайсиеви и други плодови храни.  Те допълват, че децата трябва да се стимулират да ядат сами, а контролът на майките да е насочен към вида на храните.
Проучването сочи, че начинът на хранене, количеството и предпочитанията към различни храни се определят от най – ранна възраст. Изграждането на хранителните навици зависи изцяло от родителите и поради тази причина много трябва да внимават с какво хранят децата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *