Проходилките травмират децата

Специалистите съветват майките да не изпускат от поглед децата си, когато са на проходилката

Според специалистите твърде често майките в желанието си да научат детенцето си да проходи по – бързо му вземат  проходилка, без да знаят,  че всъщност те са много опасни за здравето на мъниците. Лекарите са категорични, че изправянето на крака на едно мъничко дете преди да е започнало да пълзи,  може да породи сериозни последствия.  Недвусмислено за предупрежденията на специалистите говорят данните от болниците в САЩ, където всяка година хиляди дечица постъпват за лечение след злополука с проходилка.

Родителите трябва много внимателно да избират проходилките за децата си...

Поради тази причина съвсем скоро бе приет  Европейският стандарт за производство на детски приспособления, чрез който специалистите се надяват, че най –  накрая ще накарат  производителите да започнат да правят стабилни проходилки т.е. такива, които не могат да се преобърнат от децата и да доведат до сериозни травми за малчуганите.

Въпреки новият приет стандарт специалистите съветват родителите по възможност да избягват покупката на проходилка максимално,  а в случай, че решат да прибегнат до екстрата,  да си купят сертифициран уред и да изчетат внимателно упътването към него,  преди да го дадат на детето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *